Indien deze email niet goed wordt weergegeven kunt u deze online bekijken
8 juni 2017

Groninger Museum

Nieuwsbrief www.groningermuseum.nl
Foto: Hersmerg

Voor iedereen een tentoonstelling

Zaterdag opent de nieuwe tentoonstelling Gabriel Lester: The Return of Lester’s Loops, waarin video-installaties centraal staan. Liefhebbers van hedendaags design kunnen genieten van Hide & Seek. Maarten Baas en laat u verrassen door Rijk in Groningen - Borgen en Stadspaleizen 1600-1800. Bezoek de mooie borgen of buitenplaatsen die de provincie Groningen rijk is in het echt met de Groninger Museum Borgenexcursie. 

Primeur

Gabriel Lester - The Return of Lester’s Loops

Movie Clipping Harshvir Oberai, Gabriel Lester, Groninger Museum

Vanaf zaterdag 10 juni 2017 is voor het eerst de complete trilogie van de nieuwe video-installatie Aeon van beeldend kunstenaar en filmmaker Gabriel Lester (1972) te zien. Speciaal voor de solotentoonstelling The Return of Lester’s Loops maakte Lester het drieluik compleet. De tentoonstelling is te zien in het Coop Himmelb(l)au-paviljoen van het Groninger Museum.  

Bekijk de videotrailer

Er op uit!

Groninger Museum Borgenexcursie

Ga zondag mee met de speciale borgenbus naar de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Museumborg Nienoord in Leek, of Landgoed Verhildersum in Leens. De bus vertrekt elke zondag om 12 uur vanaf het Groninger Museum. Onderweg stopt de excursie nog bij een andere interessante culturele plek in het Groningse landschap. Met Museumkaart kost een buskaartje €10 per persoon, zonder deze korting €15.
Tip: bekijk eerst de tentoonstelling Rijk in Groningen in het museum.

Ja, ik wil de provincie in deze zomer

Gratis audiotour

Achtergrondverhalen bij Rijk in Groningen - Borgen en Stadspaleizen 1600-1800

Rijk in Groningen borgen en stadspaleizen 1600-1800 Groninger Museum 2017

Een zilveren schroefdaalder, wat is dat? En waarom verdween het engeltje van het praalgraf van Anna van Ewsum? Conservator Egge Knol vertelt in de gratis audiotour bijzondere achtergrondverhalen over de mooiste voorwerpen in de tentoonstelling. 

Rijk in Groningen - Borgen en Stadspaleizen 1600-1800

Stichting de ploeg

Ploegdag 2017 en nieuw boek

De Ploeg, het expressionisme en de architectuur, WBooks, Groninger Museum, Stichting De Ploeg

De Ploeg, het expressionisme en de architectuur’ is het nieuwste boek over de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg. Het verschijnt op zaterdag 10 juni op de Ploegdag die de Stichting De Ploeg jaarlijks in het Groninger Museum organiseert. In dit boek is er voor het eerst de volle aandacht aan de opvattingen van de architecten binnen De Ploeg en hun bijdrage aan de hoogtijdagen van de kunstenaarsvereniging in de jaren twintig.
Schrijver Kees van der Ploeg geeft op de Ploegdag een lezing over ‘De Ploeg, het expressionisme en de architectuur’. De lezing is toegankelijk voor iedereen met een geldig entreebewijs voor het museum.

Mis het niet!

Groninger Museum College

Groninger Museum College, Foto: Siese Veenstra, 2017

Hedendaagse kunst, porselein, De Ploeg, design, een excursie en een preview van de wintertentoonstelling De Romantiek in het Noorden: het komt allemaal aan bod in het Groninger Museum College. De reeks begint op 22 september 2017.

Er zijn nog 15 kaarten beschikbaar. Bent u Vriend van het Groninger Museum, dan krijgt u 10% korting.

Nieuws van het CBK

Verras uzelf met een goed verhaal op Kunstspot

Kakhiel in het Stripmuseum Groningen

Iedere week vindt u op het online verhalenplatform Kunstspot.nl nieuwe en inspirerende verhalen en filmpjes over kunst in Groningen. Deze week verhalen over de expositie in het Nederlands Stripmuseum Kakhiel vet grappig, een artikel over leven en werken in creatieve broedplaats De Biotoop en 'De smaak van het suikerunieterrein'. 

Kunstspot is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en komt tot stand in samenwerking met het Groninger Museum, House of Design en Academie Minerva.

   

     Nu te zien


      Verwacht